Yüksek Lisans ve Doktora Program Süreleri

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ,

20 Nisan 2016 tarihli YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Lisansüstü Programlar için tanımlanan süreler tabloda gösterilmiştir.

YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

TEZSİZ TEZLİ YÜKSEK LİSANSLI LİSANSLI
NORMAL

TOPLAM SÜRE

2 Yarı Yıl 4 Yarı Yıl 8 Yarı Yıl 10 Yarı Yıl
AZAMİ

TOPLAM SÜRE

3 Yarı Yıl 6 Yarı Yıl 12 Yarı Yıl 14 Yarı Yıl
BAŞARISIZLIK DURUMU 3 Yarı Yılda

Bitiremeyen

*4 Yarı Yılda Dersleri ve Semineri Bitiremeyen

*6 Yarı Yılda Tezi Bitiremeyen

*4 Yarı Yıl Dersleri

ve Semineri Bitiremeyen

*12 Yarı Yılda Tezi Bitiremeyen

*6 Yarı Yılda Dersleri

ve Semineri Bitiremeyen

*14 Yarı Yılda Tezi Bitiremeyen

1-Belirlenen süreler içinde başarısız olanların, ilgili YÖK Yönetmeliği uyarınca kayıtları silinecektir.

• İlgili Yönetmelikten önce programlarımıza kaydolan öğrenciler, Eylül 2016 döneminde kaydolmuş gibi kabul edilmiş ve süreleri bu tarihten sonra hesaplanmıştır. Tezsiz programda kaydı bulunan adı geçen eski öğrencilerin ve Güz 2016 döneminde kayıt olmuş olanların süreleri Ocak 2018’de dolacağından bu öğrencilerden başarısız olanların kayıt silme işlemleri 2018 Şubat ayı içinde yapılacaktır. Kaydı silinecek olan öğrencilerin bu duruma hazırlıklı olması ve gerekli önlemleri alması önerilir.

2-Kaydı silinen öğrenciler programlarımıza tekrardan başvurma hakkına sahiptir.

3-İlgili programları yeniden kazanan öğrencilerin daha önceden almış oldukları derslerle ilgili intibak/saydırma işlemleri dilekçeli başvurularından sonra program koordinatörlerince yürütülecektir.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

NOT: Güz Yarı Yılı Ders Notlarının Verilmesi İçin Son Gün: 11 Ocak 2018

Bütünleme Sınavları ve Notların Verilmesi İçin Son Gün: 15 – 24 Ocak 2018

Enstitü Bahar Dönemi Yeni Başvuru ve Ders Kayıtları: 29 Ocak 2017 – 02 Şubat 2018