Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2017- 2018 Bahar Dönemi Başvuruları Başladı.

1- Online başvuru için lütfen tıklayınız

2- Başvuru ve kesin kayıt aşamaları

• http://ebs.yeditepe.edu.tr adresinden ön kayıt başvuru formunun doldurulması
  • Adaylara e-mail yoluyla bölüm iletişim bilgileri ve girilecek sınav tarihlerinin bildirilmesi,
  • Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt evraklarıyla Enstitüye başvurması ve düzenlenen evraklarıyla Rektörlük Lisansüstü ofise yönlendirilmesi,
  • Peşin ödemeler için Sosyal Tesisler binasında bulunan Yapı Kredi Bankasına, kartla yapılacak ödeme için Rektörlük 3. Katta bulunan Mali İşlere gidilmesi,

(Bankaya ödemesini nakit yapan adayların banka dekontunu Mali İşlere ibraz ederek kaydını aktifleştirmesi gerekmektedir)

• Kaydı aktif hale gelen öğrencinin ders seçimi için, Enstitüden kullanıcı adı ve şifre alınması
  • Öğrencinin http://obs.yeditepe.edu.tr/  adresinden ders kayıt işlemini gerçekleştirmesi

3- Başvuru Koşulları

Yüksek Lisans Programları

-     Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan lisans diploması almış olmak.

-      Tezli Yüksek Lisans programları için ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak. (Geçerlik süresi beş yıldır. Başvuru tarihinde ALES belgesi olmayan adaylar ''Şartlı              Öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)

-       İngilizce dil sınavından muafiyet için son beş yıl içinde girilen YÖKDİL veya YDS' den 55 puana sahip olmak.

(Bölümlerin özel kabul koşulları için, lütfen bölüm web sayfasına bakınız.)

Doktora Programları

-Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.

- Doktora programları için, ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak. (Geçerlik süresi beş yıldır. Başvuru tarihinde ALES belgesi olmayan adaylar '' Şartlı öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)

- İngilizce dil yeterliliği için son beş yıl içinde girilen YÖKDİL veya YDS' den 55,   puana sahip olmak. (Başvuru tarihinde dil yeterlik belgesi olmayan adaylar ''Şartlı Öğrenci'' statüsünde programa kabul edilebilirler.)

(Bölümlerin özel kabul koşulları için, lütfen bölüm web sayfasına bakınız.)

4- Kesin kayıt belgeleri

• Lisans / Yüksek Lisans Diploması Aslı Ve 2 Adet Fotokopisi

(Öğrenimini Yurt dışında tamamlamış öğrencilerin belgelerini noter onaylı Türkçe tercümeli olarak getirmeleri gerekmektedir.)

• Lisans / Yüksek Lisans Transkriptinin Aslı Ve 2 Adet Fotokopisi

• ALES Sonuç Belgesi Çıktısı
  • Dil Muafiyet Belgesi ( YDS  veya YÖKDİL )
  • Yurt Dışında Okumuş T.C. Vatandaşı Adaylar İçin YÖK' Den Alınacak Diploma Denklik Belgesi
  • Askerlik Durum Belgesi Orijinali. (Askerliğini yapmış olanlardan terhis belgesi fotokopisi.)
  • Nüfus Cüzdanı  Aslı ve Fotokopisi
  • İkametgah Belgesi. (Muhtardan veya e-devlet çıktısı)
  • 4 adet vesikalık fotoğraf

5- Tarih Bilgileri için tıklayınız