Yüksek Lisans Programlarımız, deneyimli İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek sağlayarak ülkemizdeki İngilizce öğretiminin kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir. Program süresince adaylar dil öğretimindeki kuramsal konular ve bunların sınıf ortamındaki uygulamaları üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca adaylar İngiliz Dili Eğitimi, öğretmen eğitimi, dil öğretiminde ölçme ve değerlendirme, materyal geliştirilmesi ve eğitimde araştırma yöntem ve teknikleri gibi konularda uzmanlaşmalarına yardımcı olacak bilgi ve becerilere sahip olmaktadır.

Başvuru Koşulları

• Adayların İngilizce Öğretmenliği diplomasına sahip olması ya da İngiliz Dili Edebiyatı ve ya Çeviribilim mezunu olup İngilizce öğretmenliği sertifikasına sahip olması
  • Bir kurumda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyor olması ya da önümüzdeki akademik yıl bir kurumda çalışmak üzere anlaşma yapmış olması (mülakat sırasında belge istenecektir).
  • ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) puanı en az 55 EA (Eşit Ağırlık)
  • Türk vatandaşı adaylar: YDS / YÖKDİL en az 80 aldığını gösteren sonuç belgesi (Eğitim Dili İngilizce olan okulların mezunlarından da bu belge talep edilecektir).
  • Adayların İngilizce Öğretmenliği alanı ile ilgili yazılı/sözlü bilim sınavını geçmeleri
  • Yabancı uyruklu öğrenciler: TOEFL (PBT) sınavından 550 + TWE 4.5; TOEFL CBT (213 + TWE 4.5); TOEFL IBT (79 + TWE 24); IELTS 7 almaları gerekmektedir. (Son 2 yıl içinde)

Aday öğrencilerin, Online Başvuru esnasında istenen belgelerde sorulan referans mektubu (2 tane olacak) ve niyet mektubunu başvurularına eklemesi gerekmektedir. Online başvuru esnasında bu iki belgeyi eklememiş öğrenciler, yazılı sınava gelirken bu belgeleri yanlarında getirebilirler.

Okuma listemiz için: https://ebe.yeditepe.edu.tr/tr/ingiliz-dili-egitimi-tezli-yuksek-lisans-...